Over ons en onze dojo

Jetze van Dijk

Jetze van Dijk is inmiddels 54 jaar Budo leraar (en sportschool eigenaar) en momenteel in bezit van bij elkaar 16 erkende dan-graden in verschillende budo disciplines (6e Dan Judo, 6e Dan Karate en 4e Dan Jiu Jitsu). Daarnaast is hij in het bezit van 3 dan-graden Savate karate, een zwarte band Nunchaku, en meerdere leraar diploma’s.

Jetze is meerdere malen kampioen van Oost Nederland geweest. In 1966 werd hij Nederlands kampioen Judo en was langere tijd lid van de Nederlandse selectie. Maar bovenal heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van judo en karate in Nederland (en daar buiten). In het bijzonder is Jetze van Dijk vanaf de start betrokken geweest bij de introductie en (door) ontwikkeling van Wado Ryu Karate in Nederland. Ook was hij lange tijd Nationaal en Internationaal scheidsrechter.

Een van de krachten van Jetze is dat hij het voor anderen mogelijk maakt te leren en te presteren.

“hij heeft niet alleen leerlingen enthousiast gemaakt voor Budo maar toptalenten op wereld niveau voortgebracht” (Rob Zwartjes, 2017)

Al decennia stelt hij zijn sportschool open voor nationale en internationale leermeesters. Jetze van Dijk ontving op 26 april 2016 de koninklijke onderscheiding ‘Ridder in de orde van Oranje Nassau’ voor zijn vele verdiensten in de Budo Sporten. Eerder (2005) ontving hij de titel ‘Bondsridder met het gouden ereteken’ van de Judobond Nederland. Vandaag de dag is Jetze, op 76 jarige leeftijd nog steeds te vinden op, om en rond de Dojo.

Onze dojo

Van Dijk Budosporten beschikt over een dojo aan de Handelsstraat 1 in Kampen.

Het team van ‘Van Dijk Budosporten’

Wij werken met een enthousiast en ervaren team van gekwalificeerde leraren. Meer hierover kunt u vinden op verschillende budo onderdelen van deze site.

Karaktervorming & respect

Het stoppen van geweld is de intrinsieke opdracht van de Budo gedachte. Bij al onze activiteiten staat het werken aan je eigen ontwikkeling en respect voor anderen centraal.

De budo disciplines kennen een aantal basisprincipes:

  • Partnerschap: de ander is niet je concurrent, maar je partner. Respect voor iedereen. Persoonlijke ontwikkeling (verder komen in Budo) is alleen mogelijk dankzij samenwerking.
  • Openheid om te leren: De basis van Budo is leren. Je leert adequaat handelen, maar ook wanneer je moet ophouden.
  • Zelfbeheersing en discipline: Een budoka heeft zichzelf in elke situatie in de hand en maakt gebruik van optimale en minimale energie om een maximaal resultaat te halen.