Promotie tot 6e Dan Jetze van Dijk

Jetze van Dijk is zondag 10 december door de Karate Bond Nederland gepromoveerd tot 6e Dan Karate. Jetze van Dijk heeft de Dan graad in ontvangst genomen tijdens de nationale Dan examens in Harderwijk.

Jetze van Dijk is inmiddels 55 jaar Budo leraar (en sportschool eigenaar) en in bezit van bij elkaar 16 erkende

Dan graden in verschillende budo disciplines. In 1966 was Jetze Nederlands kampioen Judo. Ook was hij meerdere malen kampioen van Oost Nederland. De bijzondere promotie is toegekend aan Jetze voor zijn grote verdiensten voor de Budo in Nederland en Europa, zowel voor Judo, Karate als voor Jiu Jitsu. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van judo en karate in Nederland (en daar buiten). In het bijzonder is Jetze van Dijk vanaf de start betrokken geweest bij de introductie en (door) ontwikkeling van Wado Ryu Karate in Nederland.

Een van de krachten van Jetze is dat hij het voor anderen mogelijk maakt te leren en te presteren.

“hij heeft niet alleen leerlingen enthousiast gemaakt voor Budo maar toptalenten op wereld niveau voortgebracht” (Rob Zwartjes, 2017, oud bondscoach, 9e Dan Karate)

Zo trainde Jetze Wim Mossel die meerdere malen Europees en Nederlands Kampioen was. Ook was hij voor de Karatebond Nederland lange tijd Nationaal en internationaal scheidsrechter